Flappy Bird - Play-mobilspillPlay-mobilspill

Play-mobilspill

Spill i mobil og på nett

Flappy Bird

Flappy Bird er et mobilspill kjent for å være ekstremt vanskelig og frustrerende. Likevel blir du avhengig fordi det er morsomt å prøve å slå din egen eller andres rekord.

Spillet er veldig simpelt: ved å trykke på skjermen får du fuglen til å sprette, og du må navigere fuglen mellom grønne rør (tatt fra klassikeren Super Mario Bros), og krasjer du så taper du. Spillet teller hvor mange rør du har passert, som tilsvarer poengsummen din. Spillet ble ikke godt mottatt av kritikere, og ble kritisert for å være irriterende, vanskelig, og at det mangler kreativitet og at grafikken er kjedelig. Likevel ble det et slags fenomen som spredte seg raskt. Det var gratis og tjente penger på in-game reklame.

Spillet var tilgjengelig fra mai 2013 til februar 2014. Det ble fjernet fra Apple’s app store og Google Play, fordi skaperen mente at folk ble alt for avhengige. Det var meningen at man skulle spille det et par minutter mens man var avslappet og kjedet seg, men i stedet ble folk avhengige og samtidig frustrerte og irriterte. Skaperen følte seg ansvarlig og tok ned spillet. Siden har nettet blitt fylt med uoffisielle versjoner og parodier av spillet. CNET skrev en anmeldelse av 7 forskjellige Flappy Bird-kopier, og bestemte seg for at Splashy Fish var den som kom nærmest Flappy Bird. Splashy Fish er en undervannsversjon av Flappy Bird som går ut på det samme prinsippet, bare denne ganger får du en fisk til å svømme mellom søylene. Skårer du høyt nok får du forskjellige premier som forandrer fiskens utseende. Splashy Fish er tilgjengelig gratis for iOS og Android-apparater. Rundt på nettet fins det mange linker til uoffisielle Flappy Bird-versjoner, og mange av dem kan inneholde virus. Det anbefales å kun laste ned spill fra offisielle distributører.