Er det trygt å spille mobilspill? - Play-mobilspillPlay-mobilspill

Play-mobilspill

Spill i mobil og på nett

Er det trygt å spille mobilspill?

Det snakkes mye om datavirus for tiden og man har sett at slike virus også kan slå ut mobiler. Så spørsmålet blir naturlig nok om det er trygt å spille mobilspill?

Dagens smarttelefoner er små datamaskiner og inneholder mye viktig informasjon. Dette inkluderer alt fra kalender til telefonliste, passord til forskjellige nettsider og lagret informasjon om deg og din familie/bedrift.

Dette gjør smarttelefonen til et viktig verktøy i dagliglivet, men skulle noe gå galt så vil man kunne miste essensiell informasjon. En av tingene som kan gå galt er at man kan få virus på mobilen på grunn av at man laster inn et mobilspill som er infisert av virus.

For hackere og svindlere så er det fristende å gå etter mobiltelefoner. Så de som jobber med å utvikle telefoner jobber for å gjøre dem så sikre som mulig.

Android telefoner regnes som mindre sikre enn Apple telefoner. Grunnen er at Apple fører en større kontroll og er mer restriktive i forhold til hvilke spill man kan få lastet ned. Dette stopper ikke brukeren for å kunne laste inn spill via en nettside, men så lenge man laster ned fra App Store så er man relativt trygg.
Android har mindre restriksjoner, og derfor er sannsynligheten for å få virus noe større.

Totalt sett så kan man si at det er generelt sett trygt å spille, men man må ta vanlige forholdsregler.